Metodologia

Consisteix en establir una estació fixa de mostreig que estarà formada per diferents caixes niu

Aquestes s'han de col·locar en un hàbitat idoni per a l'espècie com és el bosc caducifoli (boscos mixtes o purs de roure, faig, avellaner, castanyers, freixes, blades, etc.) o en una zona on ja ens consti la presència de l'espècie.



Protocols

El projecte engloba dos protocols de seguiment mitjançant estacions de caixes niu que permeten recollir dades de presència i activitat reproductora de l’espècie al llarg del temps en diferents punts de la seva distribució.

Si us animeu a participar escolliu amb quin dels dos protocols us voleu apuntar i no dubteu a contactar amb nosaltres!


Bàsic

Pensat per a la participació ciutadana permet recollir les dades d’una manera senzilla i aplicable per a qualsevol persona o col·lectiu sense experiència prèvia.

Avançat

Desenvolupat per professionals requereix d’experiència i formació prèvia, i permet recollir dades demogràfiques i biològiques de gran precisió sobre l’espècie.


Bones pràctiques

Aquesta activitat no et dóna privilegis sobre altres ciutadans ni sobre la biodiversitat. Sempre s'han de respectar les normes bàsiques de convivència i respectar les propietats privades i els espais públics.

Durant el transcurs de l'activitat cal vetllar per la nostre seguretat i la de les altres persones. En tot moment és molt important respectar al màxim i garantir les mínimes molèsties sobre els animals, per això es recomana estar en silenci durant les revisions i que aquestes es desenvolupin de manera ràpida i segura. Extremarem aquestes consideracions si es troben nius de cria.

Si alguna persona et pregunta què estàs fent, sempre pots aprofitar per explicar-li el projecte.